Vajuta + hoia all

Töötoad

Meie töötubade rõhuasetus on taimsete fermenteeritud toitude ja retseptide õpetamisel. Näiteks hapendatud aedviljad ja metsikud taimed, hapendatud joogid ja kastmed, kimchi jms.

Fermenteerimise töötuba

Metsiku Toidu fermenteerimise töötuba on hea sissejuhatus imelisse ja rikkaliku fermenteerimise maailma. Meie fermenteerimise töötuba annab nii teoreetilise baasi kui praktilised juhised selle kohta kuidas fermenteerida ning aitab uutel teadmistel kinnistuda ühe klassikalise fermenteeritud köögivilja retsepti läbitegemise kaudu. Ühendades teooria ja praktika, on fermenteerimise töötuba hariv ja lõbus viis nakatada ennast fermenteerimise bakteriga.

KONTEKST

Õpime lähemalt tundma mis on fermenteerimine ja miks fermenteeritakse, millised on erinevad fermenteerimistüübid ja mida on võimalik fermenteerida.

ABC

Omandame praktilised teadmised kuidas fermenteerida, missuguseid nõusid ja varustust kasutada ning mida kindlasti fermenteerimise juures vältida.

KRAUT

Järgmiseks, teeme läbi ühe kõige klassikalisema fermenteeritud toidu - kraut-i. Kraut tuleb saksa keelsest sõnast sauerkraut (hapukapsas) ning tähistab igasugust fermenteeritud köögivilja.

SEE ON ALLES ALGUS

Lisaks, selleks, et uusi teadmisi kinnistada ja kodus edukalt edasi katsetada, saavad osalejad kaasa ülevaatliku ja õpetliku teksti fermenteerimisest ja töötoas läbi tehtud retseptidest.

Broneerimine

Töötuba kestab 2-2.5 h. Võta meiega ühendust kui sul on huvi töötoa hinna, toimumisaja ja -koha vastu. Meie töötoad sobivad kõige paremini gruppidele suuruses kuni 12 inimest. Saame tulla ise teie kollektiivi või sõpruskonna poolt valitud kohta, kuid võime välja pakkuda ka omapoolseid lahendusi asukoha osas. Töötubade korraldamiseks ei ole üldjuhul vaja erilisi tingimusi.

Küsi pakkumist
Karula rahvuspark. Vaade lõuna suunale.

Kimchi töötuba

Pikantne, tuline, soolane, umami maitse plahvatus... Loomulikult kimchi! See kõrvalroog, mida serveeritakse Koreas iga toidukorra juurde, on kogumas aina enam populaarsust üle maailma. Kui tihti arvatakse, et õige kimchi koostises mängib põhirolli just hiina kapsast, siis tegelikult tähistab sõna kimchi Koreas igasuguseid fermenteeritud aedvilju. Seega on olemas nii kurgi, redise kui erinevat sorti kapsaste kui ka arbuusikoorte ning metsikute taimede, juurte ja lehtede kimchi-d. Väidetavalt leidub Koreas üle kolmesajast erinevast toorainest valmistatud kimchi-d.

ABC

Alustuseks käime üle fermenteerimise põhitõed (mis on fermenteerimine, miks fermenteeritakse, kuidas fermenteerida, mida kindlasti fermenteerimise juures vältida).

LUGU

Edasi süüvime veidi pikemalt kimchi aja- ja kultuurilukku ning arutame erinevaid kimchi valmistamise viise, samal ajal degusteerides ka paari erinevat kimchi’d.

PRAKTIKA

Nüüd, käärime käised üles ning õpime koos kiirmeetodil kimchi’d tegema. Sellest töötoast lahkud sa võimega ainult 2,5 tunniga valmistada endale kodus põrutava kimchi-d.

Broneerimine

Töötuba kestab 2-3 h. Võta meiega ühendust kui sul on huvi töötoa hinna, toimumisaja ja -koha vastu. Meie töötoad sobivad kõige paremini gruppidele suuruses kuni 12 inimest. Saame tulla ise teie kollektiivi või sõpruskonna poolt valitud kohta, kuid võime välja pakkuda ka omapoolseid lahendusi asukoha osas. Töötubade korraldamiseks ei ole üldjuhul vaja erilisi tingimusi.

Küsi pakkumist
Ruhnu saare pime männimets.

Teeseene töötuba

Metsiku Toidu teeseene (ingl.k. kombucha) töötuba avab lähemalt müstilise teeseene maailma, andes ülevaate sellest mis on teeseen, kust selline seen pärineb ning miks on teeseenejoogi pruulimine kerge ja joomine kasulik. Meie teeseene töötoad on meelelised, ent samas ka praktilised kogemused, kus osalejad saavad maitsta erinevaid teeseenejooke, õppida teeseent kodus valmistama ning küsida kõiksugu küsimusi teeseene, tee ja fermenteerimise kohta.

KONTEKST

Õpime lähemalt tundma mis on teeseen ja miks selle tarbimine on soovituslik

MAITSE

Degusteerime erinevaid teeseenejooke.

PRAKTIKA

Omandame pruulimise põhitõed ning teadmised kuidas ja millest teeseent kodus valmistada.

SEE ON ALLES ALGUS

Lisaks, selleks et panna oma teeseen kodus käima, saavad osalejad kaasa õpetuse kuidas kodus teeseenejooki pruulida ning teeseenejoogi valmistamiseks vajaliku teeseenekultuuri.

Broneerimine

Töötuba kestab 1-1,5 h. Võta meiega ühendust kui sul on huvi töötoa hinna, toimumisaja ja -koha vastu. Meie töötoad sobivad kõige paremini gruppidele suuruses kuni 12 inimest. Saame tulla ise teie kollektiivi või sõpruskonna poolt valitud kohta, kuid võime välja pakkuda ka omapoolseid lahendusi asukoha osas. Töötubade korraldamiseks ei ole üldjuhul vaja erilisi tingimusi.

Küsi pakkumist
Raba tekstuurid. Viru raba.

Kohaldatud töötuba

Kui olete huvitatud mõnest kindlast fermenteeritud toidust või joogist mida pole siin välja toodud või tahaksite kombineerida erinevaid töötubasid üheks sündmuseks, siis võtke meiega ühendust ning saame kohaldada töötoa, mis on kokku pandud silmas pidades just teie vajadusi ja huve.

Saada e-kiri

Uued töötoad peagi tulemas

Peagi on lisandumas uued töötoad: fermenteeritud kastmed, miso ja Ivan Chai (fermenteeritud põdrakanep). Ole esimene, kes nendest kuuleb.

Telli teavitus

Sündmused

Metsik Toit korraldab ka erinevaid sündmusi:

Vaata sündmusi

Pood

Metsik Toit müüb tooteid, mis on läbimõeldud, esteetiliselt unikaalsed ja keskkonnasõbralikud: